2010. szeptember 3., péntek

Leszoktatás harmadik nap!

Sziasztok!

Csak jót tudok mondani!!!! Már alszik Mazsi és az elaltatással minden rendben volt. Kb. 5 perc volt, míg megbeszéltük, mint eddig is minden este. Odahemperedett hozzám, hátsimogatás és nagy csend!:-) Már a fejésen, borogatáson is túl vagyok. Éjfél előtt persze ismét elvégzem, hogy éjjel ne feszüljön.
Elmondom miket evett ma Berci!:-) A haspók!
Reggel 4 közepes paradicsom, azt csak úgy egészben elmajszolgatta. Aztán ropi, zsömle, alma. Lementünk sétálni, túróstáska, vettünk neki 5 szem epret, azt itthon mind bevágta, az úton még almázott, sok tea, aztán csináltam egy tejfölös krumplilevest, azt is megette /az enyémet:-)/,mert egyedül szeretne már enni. És még hatkor nekiálltam palacsintát sütni, abból is evett.:-) Kakaósat! Úgy szoktam kínálni, hogy feltekerem, csak neki vágok kis szeleteket, azt elveszi a tányérrol, és szó szerint, betömi a szájába. Ja!!! Elfelejtettem! Evett még lila hagymát, és citromot is. Szóval, megint jót nevettünk, hogy hova fér ennyi étel a Mazsiba!:-)
Lehet ma fel sem ébred?!
Ami a legérdekesebb volt, hogy tegnap egyszer ébredt fel, és utána aludt 8-ig 9-ig. Nem is hittem el! Én voltam most az, aki felébredt. Valószínű, megszoktam én is, és ösztönösen bekapcsolt az agyam, hogy hahó! nem kellene szoptatni?! De csend volt, mindenki aludt, és akkor láttam, hajnali 3 óra van. Még egyszer felébredtem, már nem emlékszem hány óra volt, de szintén csak egyedül voltam fent. Milyen érdekes az emberi szervezet. Nem azért ébred a gyerek mert szomjas, hanem mert megszokta, hogy ekkor vagy akkor mindig ébredni szokott. Beidegződés. Olvastam erről régen, de most tapasztalom. Örülök is, hogy nem kér teát pl. az első ébredésnél, mert akkor mindig teázna. És később azért ébredne, mert "tea idő" van. Berci ivott, és szomjas is volt, de csak reggel. Szerintem ha a gyerek iszik eleget napközben, és este is, éjjel nincs szüksége folyadékra. Én sem megyek ki vizet inni, max. nyáron, ha annyira meleg van. Aludtunk, aludt, és én nagyon de nagyon örülök neki!!!!!! Ebből lesz majd az, hogy az első ébredés is elfog maradni. Tudom nem most, de ez az egy, ez semmi!!!!:-)

Puszi!
Jó Éjt Mindenkinek!
Pá-Pá!!!!!!!!
foto0154.jpg
Parkban, kb. 2 hónappal ezelőtt
foto0203.jpg
foto0205.jpg
foto0206.jpg
Ennyi mára, véget ért a móka mára, zárul Miki móka tára......:-)

Friss képek:2010.május

Mazsi 8 hónap elteltével!
foto0227.jpg
foto0242.jpg
foto0280.jpg
foto0294.jpg
foto0299.jpg
foto0300.jpg
foto0301.jpg
foto0307.jpg
foto0288.jpg
foto0286.jpg
foto0285.jpg
foto0281.jpg
Sétálunk, sétálunk, egy kis dombra  lecsücsülünk.......csüccccssssssss!:-)

A leszoktatás második napja!

2010.05.25.

Második nap, hogy nincs cici, és a második este!
Szinte hihetetlen! Ezt nem gondoltuk volna. Gyorsan le is írom, annyira örülök. Mazsi 5-10 perc alatt aludt el. Megint pancsi, szertatásszerű esti puszi, és be az ágyba. Kétszer kértem, hogy aludjunk, mert a macika is alszik, meg a Lejla cica is lefeküdt már, a Napocska is elment a tentébe. Apa?! Ő is nemsokára megy a tentébe, feleltem én. Harmadjára is lefeküdt szorosan mellém. A buksink összeér, és én elkezdem nyugodtan simogatni a hátát. Ekkor érzem, hogy a légzése lassul, nyugodt lesz, elernyednek az izmai. Kicsit még simizem, de már alszik! Talán már nekem hiányzik ekkor?! Lehet. Nagyon aranyos. Milyen szépen megértette, hogy aludni kell, mert különben holnap fáradtak leszünk. Mondta, hogy cici, kétszer, de mondtam, hogy a cici bibis és nem jó az, nem kell nekünk. Aztán mellém feküdt. Cumi megint nem kellett. Egy kevés teát ivott még fürdés után. Mostanában nem eszik, inkább csak paradicsomot, almát, ropit, kekszet rágcsál. Nem erőltetjük, mert fogzik és tényleg fájdalmai vannak. Volt, hogy jött be a szobába és közben elsírta magát, majd keze a szájában volt. Megint az ínyét turkálta. Kenem géllel, de azt sem szabad olyan sűrűn. Este mindenképpen, elalvás előtt. Nem hittük volna, hogy a kis "csöcshuszárunk" ilyen megértő és elfogadja, hogy már nem szopizik. Nagyon büszkék vagyunk rá!:-) Nekem maradt a fejegetés, és hideggel való borogatás a cicire. Türelem játék, de menni fog. Reggelre tejben "vajban" ébredtem. Minden tejes volt és nagyon feszes, kő kemény. Gyorsan megmostam meleg vízzel, és lefejtem. Ez volt az első reggel. Közben Mazsi felébredt, apa ment be hozzá és nem sírt! Eddig mindig sírt, hogy : "anya!" Már ez érdekes volt. A jó értelemben. Nappal megint nem aludt semmit. Reggel viszont kipihenten ébredt, és én is!!!!!
Szuper vagy kicsi Mazsi!!!!:-)
Puszi Mindenkinek, Jó Éjt!:-)
Pá-Pá!!!!!Csók

Leszokás a ciciről. 2010.05.24.

2010.05.24-e van, Pünkösd

Egyre jobban fájt már a cicim, így úgy döntöttünk, leszoktatjuk Bercit a szopizásról. Alig aludtam, sebes a bimbóm, és ez már hetek óta így van, de most 3-4 napja már elviselhetetlen. Főleg a kialvatlanság. Az nagyon! De mégis a nehezebbet választottuk. Tudom, legalább 3 napunkba is bele fog telni, mire Mazsi megszokja, hogy fürdés, tej vagy kakaó és tente. Ma reggel már 7 óra óta fent volt. Akkor cicizett utoljára. Mivel ma jó idő volt, apa mondta, mentjük a levegőre, sétáljunk ki a Ligetbe, lesz ott egy csomó program. Jó is volt nagyon!!! Mazsi semmit nem aludt. Aztán haza, itthon sem aludt. Pedig nagyon fáradt volt. Közben gyorsan készítettem egy tojásos nokedlit, megettük, még mindig semmi. Mostam, Mazsi segített teregetni. Utána elmostam a mellszívót, és kifőztem, mert a mellem közben kő kemény lett már. Mikor nem látta, leszívtam és eltettem a cumisüvegébe, gondoltam estére jó lesz. Eljött a pancsi ideje. Megfürdettem, játszottunk és minden úgy történt ahogy szokott. Puszi, jó éjt, de most utána nem cici jött, hanem a lefejt tejjel kínáltam meg. Nem kérte. Cumit kínáltam, azt sem. Ölbe vettem, dúdoltam, sétáltam a szobában. Csukódott le a szeme. Jajj de jó!!! Gondoltam. Mikor letettem volna, felébredt.:-( Te jó ég! Ez maratoni éjszaka lesz! Aztán hol apa, hol én vigasztaltuk, próbáltuk ágyba csalogatni, mondtunk már mindent, de Mazsi csak mondta, hogy: "nyáf-nyáf". Szóval volt egy kis afekta. Kérette magát. Végül már ivott a tejemből, az üvegből, de nem sokat, aztán még hoztuk a brumi macit is, a Lejla cicát is a tentébe, hogy ők is leteszik a fejüket a párnára, mert aludni kell, mert a Napocska is elment, és a Hold jött fel helyette, és ilyenkor mindenki alszik, a nénik, a bácsik, és a babák is. Ezeken láthatólag elgondolkozott. A zápor is megérkezett, Berci a dörgéstől egy picit megijedt, mert kételkedően nézett az ablak felé. De odabújt hozzám, átölelt, én simiztem a buksifejét, és elaludt. Most békésen alszik, már fél órája. :-) / Ez még semmi. Tudom./ Gondolkodjunk pozitívan. Fog aludni! A cici miatt is egész nap összesen 3-szor hisztizett, azt is csak röviden. Szerintem egészen jól veszi az "akadályt". Viszont ha ezt ügyesen megoldjuk, onnantól kezdve mindenki sokkal kipihentebb lesz. Én meg majd lejegelem a mellem, és begyógyítom a sebem. Ezt most muszáj volt megtennem. De így is elmondhatom, hogy Mazsi 18 hónapig szopott!
foto0312.jpg
foto0313.jpg

Mazsi már 18 hónapos!

Sziasztok!
Tudom nincs magyarázat arra, hogy 3 hónapja nem írtam az oldalra, bár remélem elnézi mindenki, így alakultak a dolgok, de itt vagyok újra, tele élménnyel.
egy_gyonyoru_arc_majus.jpg
gyonyoru_arc_2_majus.jpg
Ilyen szép a kis Mazsi! Imádom a szemeit, az okos tekintetét, a nyálas száját!:-) Nagyon, de nagyon jön a foga. Szenved, de mi is. Nyűgösség van, alvás nincs:-) Ráadásul Berci első fogából egy pici darab letörött, így recés lett. Ugye még mindig szopik, és fogzáskor még jobban, /fájdalom csillapító/ így a bimbóudvarom sérült. Seb lett rajta, kezelem kenőccsel, de az állandó cicizés miatt nem tud begyógyulni. Ma pl.5-kor már azt hittem nem bírom a fájdalmat, hogy mindig cicizik, és van, hogy rosszul kapja be, hozzáér a foga, és fáj. Már beszéltem hozzá kedvesen, tudja, hogy van rajta "BIBI", de elsírta magát, mikor nemet mondtam a további cicizésre. Felkeltünk apával. Vigasztalás, és cumi, de hiába. Cumi nem kellett. A műtét óta nem cumizik. A kórházban szokott le, biztos megvolt rá az oka. Szóval felkeltünk, próbáltam mi lenne, ha készítenék egy finom kakaót. De azt sem szereti:-( Mutattam, nézd! Milyen nyuszika van rajta, nagy fülekkel, ő is, hogy szereti!:-) Minden huncutkodásom hiába való volt. Akkor már ideges, fáradt voltam, mondtam apának, én elmegyek fürdeni. Kávéztam, néztem, te jó ég! Még csak ennyi az idő! Még mindenki alszik! Vasárnap van! Na, mindegy. A zuhany jót tett. Bejöttem, és megadtam magam. Pelus csere, és legyen ahogy Ő szeretné lefeküdtünk az ágyra, és álomba cicizte magát!:-) Végre!!!!! Én is aludtam bevallom. Nagyon fáradt voltam.
oldalrol_es_folyik_a_nyal_majus.jpg
Neve: DÖLÁNYÁL:-)
Fürdés anyuval:
anyuval_imadjuk_egymast_furdeskor_is.jpg
Fürdés után:
furdes_utan_majusban.jpg
Mint egy ovis:-)
mint_egy_ovis_majusban.jpg
Lááááába:-) Mondaná Berci kb.így.
ez_itt_a_laaaba.jpg
Szeretem a párnát! Páááááápa:-)
szeretem_a_parnat.jpg
Gyönyörű tesók!
gyonyoru_tesok_majus.jpg
Lassan majd ébred az én kis "csöcsösöm" már érzem magamon.
Elköszönök mára, mindenkinek
Szép Álmokat, Jó Éjszakát Kívánok!!!!!
Pá-Pá!:-)

2010.05.23.

Itt vagyok ám!!!!! Mindenki vigyázzon, mert jövök! Kacsintás Folytatódik az oldal!

vargaberci_66.jpg
vargaberci_69.jpg
Pár kép így kezdésnek, hogy milyen szép is lettem 8 hónappal a műtét
után!:-)
vargaberci_86.jpg
vargaberci_96.jpg
vargaberci_98.jpg
DJ. BERTALAN

2010.03.14.

2010.03.14.

Ma igazán kellemes tavaszi idő volt.
Sétáltunk délután egy jó nagyot, a babakocsiban tentéztem. Vannak új szavaim is!:-) Pápu a papucs, pupá a kupak, a párna csak páááá, egyenlőre, a kop-kop, tik-tak, láápa a lámpa, és már mondom, hogy ÁNÁ! Anya!!!!!!!!! Végre! Nem csak az apa!:-) És a kedvencem a KKKKÁÁÁÁRRRR! Kár, kár, madár!!!!!! És még mindig nézem a brüm-brüket, és egyből meghallom ha jön a nínós autó! Unokatesóm Niki, őt Nininek szólítom, és van még egy szó, a papa. Nagypapa! A hasam imádom továbbra is, rengeteget mosolygok, és nagyon érdeklődő típus vagyok. Egyszerűen, mindent tudni akarok!!!!:-)

A legfrissebb képeim.
Lássátok!
A sütés-főzés jó dolog!:-)

p1130873.jpg
Tesók! Roli és Berci! Ez a fotó olyan művészire sikerült!:-)
Olyan nagyon szépek! A kék szemű hercegeink!!!!
p1140552.jpg

Én mondtam, hogy a kedvenc étele a meggyszósz krumplival!:-)
p1140578.jpg
DJ Berci!:-) És milyen jól áll neki!!!!!
p1140513.jpg
Hama-hama! Csak megeszem, megeszem!!!!!:-)
p1140575.jpg
Tiszta apja! Igazi pasi!!!!
p1130820.jpg

Végül még szeretném leírni, hogy nagyon örülök a leveleknek, és hogy segíthetek másoknak, hogy ne féljenek, és lelkileg felkészüljenek a műtétre, ha már így hozta a sors. Mert ez a betegség véletlenszerűen fordul elő, ritka, és nem kell feltétlenül az öröklődésre gondolni. Általában nem genetikai probléma, de még nem is tudják igazán, hogy mi is okozza a koponyavarratok korai csontosodását.
Most éppen egy Belgiumban lakó családdal tartom a kapcsolatot neten keresztül, és mindent amit csak tudok elmondok nekik. Olyan jó érzés volt, mikor az anyuka leírta, hogy ő mindig megnyugszik ha megnézi a Mazsi oldalt!!!! Örül, hogy ránk talált és megosztott velem családi képeket. Úgy éreztem mintha már régóta barátok lennénk!:-)
A másik kislány már túl van a műtéten nekik is szurkoltam. Jól van!!!:-)
Jó érzés ha embereken tudok segíteni. Köszönöm az őszinte leveleket, a bizalmat!
Puszi Mindenkinek!!!!
Szép Álmokat! Jó Éjt!

Folyt. Köv.


Még képek!:-)
mazsi_profil.jpg
dj_megy.jpg
fej_februar.jpg
uj_jatekom.jpg
dundilab.jpg
egy_talbol_csemegezunk.jpg
cumisuveges.jpg
szopizok.jpg

Pá-Pá!!!:-) Csók

2010.02.24.Legfrissebb Mazsi képek!!!!!

2010.02.24.

Mazsinak már 12 foga van!!!! Nagyon okos, nagyon kedves, csak jót tudok róla mondani:-) És nagyon akaratos is:-) Amióta tud menni, azóta az utcán, egyedül szeretne szaladni, és ebből mindig vita van kettőnk között:-) Ő sír én meg a hajam tépem.:-) Aztán megbeszéljük.

Most inkább mutatok képeket!
Csodálatosak!
Puszi Mindenkinek!!!!!!
p1130128.jpg
p1130082.jpg
p1130087.jpg
p1130101.jpg
p1120945.jpg
p1130056.jpg
p1120950.jpg
p1130081.jpg
p1130112.jpg
p1120960.jpg
p1130096.jpg
p1130121.jpg

Nagyon szép fejformája lett, a professzor előtt le a kalappal!!!!
És már mennyi hajunk van!:-)
És azok a gyönyörű kék szemek! Csak el ne ájuljak a saját fiamtól! Ajjajj!! :-))))
Puszi-Puszi!!!!