2010. szeptember 14., kedd

2010.09.14. Kedd!

Sziasztok!!!!!

Olyan rossz, hogy itt alig nézi valaki az oldalt, és még nekem is szokni kell, de a Mazsi oldal annyira összeomlott, hogy muszáj volt ezt tenni. A képek ide-oda keveredtek, új képek régebbi bejegyzésekhez. Annyira szomrú voltam, mert nagy örömmel írtam mindig, és tettem fel képeket, hogy hol is tartunk éppen. Na, mindegy. Ez van.
Most pl. benéztem a Mazsi.hupont.hu-ra, és jó volt látni, hogy a számláló 61-et mutat, elolvasták sokan, vagy sok bejegyzést olvastak, és közben lehet el is hültek, hogy mit keres ott az a kép, aminek semmi köze nincs is a tárgyhoz:-(

Lassan elérkezünk szeptember 21-hez, az az évfordulónk, hogy már 1 év eltelt a műtét óta!!!!!
Ma olyan aranyos volt Mazsi! Az esti fürdésnél megbeszéltük, hogy hajtsa hátra a fejét, akkor nem megy bele a sampon a szemébe, és nem lesz semmi baj, és a samponos flakonon levő baba sem sír! Mazsi mindent megértett, és letérdelt, felém fordult, belekapaszkodott a kád szélébe, és hátra hajtotta a fejét!:-) Nagyon, nagyon megdícsértem, és kisvödörrel, többször leöblítettem a sampont, de mindig szólta neki, na, mégegyet.
Kijöttünk a pancsiból, és ezt még apának is elmeséltem, hogy milyen ügyes okos a mi Mazsink, mert fantasztikusan jól csinálja, segít, és ha végeztünk, a kád dugóját is ő húzza ki, és teszi a kád szélére.
Ma is nagyon jól evett, borsó főzeléket, husit, sőt.....még a véreshúrkát is elkapta a tányéromról és olyat harapott bele, hogy nevetnem kellett. Mindent imád!!!!:-))) Hihetetlen! Reggel már mondja: "mahama!" és ha látja a kenyeret kér, csak egy szeletet, úgy natúr, "bemelegítésnek"!:-)
Most is 10 körül van a kaki, de még csak hozzuk, visszük a bilit. Kapott egy szép színes kis 4 lábú széket, de most kicsit összezavarodott, mert arra is azt mondja:"kaka!" Pedig az nem. Az szék, és arra csücsülünk, a másikba meg kakilunk. Mindig szépen elmagyarázom neki. Rengeteget beszél, kérdez, de még baba-habraty nyelven, ollá, olló, de közben mutat is így könnyebben rájövünk, bár mi értjük. Imádja a szobrokat, és olyan dolgokat is észre vesz, amit mi már nem. Bármelyik ember elhalad egy szép szobor mellett, vagy az épületen lévő dombormintán, de ő ma is észre vette, pl. pisilős kisfiúk voltak a falon, vagy a nagy oroszlánfejek, stb.
Mikor megmutatja, akkor jövök rá, mennyi szép dolog van körülöttünk, csak már nincs idő észrevenni, megálni egy kicsit, megnyugodni, és örülni. De egy gyermek ezt mindig eléri és hírtelen nincs a rohanás, a stressz, egy csomó dolog megszűnik egy pillanat alatt, mert olyan hihetetlen aranyosak, ártatlanok és kedvesek ezek a kis manók, mint Berci. Mindig meg tudnak nevettetni! Roli is ilyen volt kicsinek. Ha bánatom volt, nem miatta persze, de odajött, és olyan arcot vágott, hogy nevetnem kellett!:-) Most a mi kis Bercinkkel újra átéljük ezeket a dolgokat, és ez jó! Nagyon jó!!!!!!A legjobb dolog ami csak létezhet a világon.
Holnap, Roli 17 éves lesz! 2009-ben szeptember 14-én állt fel Mazsi, másnap Roli szülinapja volt, és 21-én megműtötték.
A legrosszabb, hogy már tudott állni, és akart volna, de pont ágyhoz volt kötve.
Következő hónapban, telefonálok a kórházba, kérek időpontot, és decemberben megyünk az 1 éves kontrollra.
Kicsit elérzékenyültem, így most mára befejezem, de nagyon de nagyon szeretem a srácokat, és ez a legjobb érzés amit lehet érezni. Mondtam is apának: "sosem halunk meg!"
Ő is szereti azt a számot, hogy : " nagy utazás, a vonatunk újra száguld, nagy utazás,.....
Ez a szám ment a számítógépen és én apát a konyhában táncra kértem, Berci "tátott" szájjal, szégyenlős mosollyal nézett ránk, hogy: "mi történt a szüleimmel????:-) te jó ég?!" -gondolta. Bár anyát sokszor látom így, tette hozzá, így nem is meglepő:-)

Végül vidámra sikeredett az írásom vége, itt a vége, fuss el véle!:-)

Puszi!!!!!

Pá-Pá!!!!!!!